DIENSTEN

Wij kunnen u op verschillende aspecten van dienst zijn

De volledige administratie kunt u uitbesteden op maand, kwartaal of op jaarbasis. Doordat wij regelmatig tussentijdse rapportages uitbrengen en deze met u bespreken, bent u altijd op de hoogte van uw actuele financiële situatie. Wij nemen uw zorg uit handen, zodat u zich volledig kunt richten op uw bedrijfsactiviteiten.
 

Samenstellen jaarrekening


De jaarrekening sluit aan op uw administratie, die vervolgens aansluit op alle financiële mutaties. De jaarrekening geeft een duidelijk overzicht van de financiële gang van zaken van uw bedrijf over het afgelopen jaar.  Baak Den Bosch stelt op basis van de gevoerde of aangeleverde boekhouding de jaarrekening samen.
 

Geen accountantsverklaring nodig?


Voor een eenmanszaak, vof, maatschap, BV, NV en stichting, die vallen onder het jaarrekeningenregime ‘klein’, is een goedgekeurde accountantsverklaring niet van toepassing.

Een rechtspersoon is ‘klein’ als deze voldoet aan tenminste twee van de volgende drie criteria:

 1. De waarde van de activa  is kleiner dan 4,4 miljoen euro

 2. De netto omzet is kleiner dan 8,8 miljoen euro.

 3. Het gemiddeld aantal medewerkers is minder dan 50

ADMINISTATIE
 

Wel een accountantsverklaring nodig?


Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij voeren uw administratie en stellen de jaarrekeing samen. Een externe accountant zal de jaarrekening beoordelen en een accountsverklaring afgeven.

 
ADVIES

Of u als ondernemer nu een starter bent, een groeiproces doormaakt of juist een stap op de plaats maakt, regelmatig zult u advies willen inwinnen over uiteenlopende zaken.

U kunt daarbij denken aan bedrijfsadvies inzake:
 

 • het omzetten van de rechtsvorm

 • het indienen van een financieringsaanvraag

 • verkoop van uw onderneming

 • staking van uw onderneming

 • fiscale zaken

 • inrichting van uw financiële administratie

 • administratieve organisatie / interne controle

 • personeel

 • verzekeringen

 • subsidies

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bedrijfsadvies kan alleen op maat


Ondanks dat we vaker met vele soorten bijltjes gehakt hebben, is iedere situatie anders en dat vraagt om een specifieke aanpak. Bedrijfsadvies van Baak Den Bosch is daarom altijd op maat. Door onze ervaring en kennis kunnen we snel schakelen en zorgen we altijd voor de beste adviezen voor uw situatie.

 
FISCALITEIT

Fiscaal advies is vaak gericht op cijfermatig inzicht. Minstens zo belangrijk is het verhaal áchter die cijfers. Dit verhaal leggen wij u graag persoonlijk en in begrijpelijke taal uit. Goed fiscaal advies is gebaseerd op kennis. Kennis op economisch en financieel gebied, zowel zakelijk als privé. Baak Den Bosch benut deze kennis ook graag in uw situatie. 

Belasting besparen
 

Belasting besparen is plannen. Dat geldt voor een ondernemer, maar steeds vaker ook voor particulieren. U wilt zich niet door de fiscus laten verrassen met hoge aanslagen. Wij beantwoorden met een kritische blik uw vragen op dit gebied en reikt u kansen aan. Samen kunnen we uw fiscale positie optimaliseren. 
 

De mens en onderneming achter de cijfers
 

Fiscale vraagstukken gaan in beginsel om cijfers en regels. Bij Baak Den Bosch kijken we verder naar de mensen achter de vraagstukken. Bij elke belastingkwestie waar u privé of zakelijk mee te maken krijgt, kunt u rekenen op de kennis en expertise van Baak Den Bosch. Persoonlijke betrokkenheid staat daarbij voorop.

Een feit is dat belastingregels continu aan verandering onderhevig zijn. Hoe kunt u deze regels het beste toepassen? En hoe behaalt u het meest gunstige resultaat voor uw onderneming? Wij vertalen de fiscale wet en regelgeving naar praktisch advies voor uw persoonlijke of zakelijke situatie. 

 

Wanneer verloopt een arbeidscontract? Hoeveel vakantiedagen heeft uw medewerker nog? Wat is de hoogte van het ziekteverzuim en wanneer is het tijd voor een functionerings- of beoordelingsgesprek? Op deze vragen geven wij u graag antwoorden.

Naast de registratie van gewerkte uren, opgenomen vakantiedagen en declaraties, bestaan er diverse regelingen voor uw personeel. Hierbij valt te denken aan de spaarloonregeling, levensloopregeling, werkkostenregeling en de auto van de zaak.

Wij voeren de benodigde personeelsgegevens en uren in en verzorgen de salarisverwerking, loonstroken en jaaropgaven.

SALARISADMINISTRATIE

© 2017 Baak Den Bosch | BTW nummer NL121965508B01 | KvK 575100431